Sekerpare (από την Πόλη με αγάπη)

Sekerpare (από την Πόλη με αγάπη)

Υλικά:

Για τα sekerpare

Βούτυρο 250 γρ μαργαρίνη μαλακή σε θερμοκρασία δωματίου

Άχνη ζάχαρη 1 ποτήρι νερού

Σιμιγδάλι ψιλό 4 κουταλιές της σούπας

Ινδική καρύδα 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη

Αυγά 2

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 ποτήρια περίπου

Βανίλια 1

Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού

Φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης για το στόλισμα

Για το σιρόπι

Ζάχαρη 3 ποτήρια

Νερό 4 ποτήρια

Λεμόνι 1 μικρό τον χυμό του

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Βάζουμε το μαλακό βούτυρο στο μπολ, την άχνη, το σιμιγδάλι, την καρύδα, τα αυγά, το μπέικιν, την βανίλια, ανακατεύουμε λίγο και συμπληρώνουμε το αλεύρι όχι όλο μαζί, όσο πάρει μέχρι να μην κολλάει στα χέρια η ζύμη. Το ζυμώνουμε ώστε να είναι μαλακή η ζύμη. Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια όχι πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί σε απόσταση να μην κολλήσουν το ένα με το άλλο και στο κέντρο βάζουμε 1 φουντούκι ή 1  αιγίνης και  το πιέζουμε λίγο. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (15-20 λεπτά είναι αρκετά δεν θέλουμε να ξεροψηθούν). Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο έτσι όπως είναι ζεστά τα σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε να τραβήξουν καλά όλο το σιρόπι.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up