Δίχρωμο κέικ σοκολάτας

Υλικά:

Φαρίνα 500 γρ

Αυγά 4

Βούτυρο 250 γρ (σε θερμοκρασία δωματίου)

Ζάχαρη 400 γρ

Βανίλια 1

Γάλα 1 μεγάλο ποτήρι

Κακάο 5 κουταλιές σούπας

Πορτοκάλι 1 (το ξύσμα & τον χυμό)

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά , την βανίλια , το γάλα (χλιαρό) , ξύσμα και χυμό από το πορτοκάλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ. Τέλος βάζουμε το αλεύρι και χτυπάμε να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και στο μισό προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε καλά. Βουτυρώνουμε την φόρμα μας, ρίχνουμε  το λευκό μείγμα και μετά το μείγμα με το κακάο κουταλιά κουταλιά παντού. Ψήνουμε στον αέρα για περίπου 45 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Δείτε επίσης..

Social Media

  

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up