Χταπόδι στον φούρνο στη λαδόκολλα

Χταπόδι στον φούρνο στη λαδόκολλα

Υλικά:

Χταπόδι 1 1/2 κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο

Κόκκινο ξηρό κρασί 1 φλυτζάνι του τσαγιού

Πατάτες 5-6 ολόκληρες

Ελιές 10-15 κομμένες χωρίς κουκούτσια

Δάφνη 1 φύλλο

Σταφίδες 2 κουταλιές της σούπας

Μπαχάρι 2-3 κόκκους

Νερό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

Καρότο 1

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι και το αφήνουμε να σουρώσει. Σε μια λαδόκολλα βάζουμε τις ολόκληρες ξεφλουδισμένες πατάτες, τις ελιές, τις σταφίδες, το κρασί, το μπαχάρι, το καρότο κομμένο σε ροδέλες, το φύλλο δάφνης , το νερό και τέλος το χταπόδι, την μαζεύουμε σαν δεματάκι την λαδόκολλα και την τυλίγουμε πολύ καλά  με αλουμινόχαρτο. Το τοποθετούμε  σε ένα ταψί και το βάζουμε να ψηθεί στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 90 λεπτά. Το φαγητό πρέπει να μείνει με το ζουμί του.

* Σημείωση : η ώρα ψησίματος για το χταπόδι υπολογίζεται ανάλογα με το πόσο ζυγίζει το χταπόδι, μια ώρα ανά κιλό.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up