Φλογέρες σοκολάτα – φράουλα

Φλογέρες σοκολάτα-φράουλα

Υλικά:

Φύλλα κρούστας 500 γρ λεπτό

Πραλίνα φουντουκιού 400 γρ

Φράουλες 500 γρ κομμένες σε φέτες

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού στην κατάψυξη να σφίξει για 10 λεπτά. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τις φράουλες. Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας στο κέντρο ώστε να έχουμε από 2 στενόμακρες λωρίδες. Βάζουμε πραλίνα φουντουκιού πάνω σε κάθε λωρίδα φύλλου κι από πάνω στρώνουμε τις λεπτές φέτες φράουλας. Διπλώνουμε τα πλαϊνά να θωρακιστεί η γέμιση και τυλίγουμε. Στο τέλος του φύλλου το βρέχουμε με λίγο νεράκι με το δάχτυλο μας για να κολλήσει. Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά  και τα τηγανίζουμε στο ζεστό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε σε πιατέλα και τα απολαμβάνουμε.

* Αντί για τηγάνισμα μπορούμε να ψήσουμε τις φλογέρες και στον φούρνο, απλά θα τις βουτυρώσουμε από πάνω ελαφρώς, θα βάλουμε λαδόκολλα στο ταψί και θα τις ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up