Τυροπιτάκια φούρνου

Υλικά:

Για την ζύμη:

Ελαιόλαδο 1 ποτήρι του κρασιού

Μαργαρίνη 1 ποτήρι του κρασιού

Γιαούρτι 1 ποτήρι του κρασιού ή γάλα

Νερό 1 ποτήρι του κρασιού χλιαρό

Φαρίνα 500 γρ

Αλάτι-πιπέρι μαύρο

Πάπρικα γλυκιά λίγη

Αυγό 1 τεμ χτυπημένο

Για την γέμιση:

Τυρί φέτα 150-200 γρ περίπου

Αυγό 1 τεμ χτυπημένο

Αλάτι – πιπέρι λίγο

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι-πιπέρι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι ή το γάλα (ή και μισό – μισό), το νερό και την μαργαρίνη και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη αφράτη και σφικτή.Σκεπάζουμε την ζύμη μας κι ετοιμάζουμε την γέμιση. Τρίβουμε την φέτα σε ένα μπολ , χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στην φέτα, βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι μαύρο. Παίρνουμε με τα χέρια μας λίγο – λίγο από την ζύμη, την ανοίγουμε στην παλάμη μας, βάζουμε ένα κουταλάκι γλυκού από την γέμιση και το κλείνουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί κι αραδειάζουμε τα τυροπιτάκια μας σε απόσταση το ένα από το άλλο. Τα πατάμε γύρω γύρω με ένα πιρουνάκι και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για περίπου 15 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε ζεστά ή κρύα.

*Διατηρούνται για 3 – 4 ημέρες.

Δείτε επίσης..

Social Media

  

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up