Τυροπιτάκια τηγανιτά

Τυροπιτάκια τηγανιτά

Υλικά:

Φύλλο κρούστας 450 γρ (1 πακέτο)

Φέτα 1/2 κιλό θρυμματισμένη

Αυγά 2

Άνιθο 1 φλυτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο

Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο

Τυρί ρεγκάτο ή γκούντα 100 γρ (τριμμένο)

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φέτα, το κίτρινο τυρί,τον άνιθο, τα αυγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και όπως είναι τυλιγμένο ρολό, το κόβουμε σε τρία ίσα μέρη. Τα δύο τα ξαναβάζουμε στην μεμβράνη τους, για να μην ξεραθούν. Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι φύλλου και βάζουμε μέσα από μια κοφτή κουταλιά γέμιση από το μείγμα που φτιάξαμε. Στρίβουμε πρώτα από το πλάι προς τα μέσα ώστε να μην βγει έξω η γέμιση και αρχίζουμε να τα τυλίγουμε σφιχτά (αν θέλουμε τα τυλίγουμε τριγωνάκια) . Στο τέλος τα αλείφουμε με λίγο νεράκι για να κολλήσει. Όταν είναι όλα έτοιμα, τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι και τα σερβίρουμε ζεστά.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up