Τυρομπουκιές

Τυρομπουκιές

Υλικά:

Πατάτα 1 μεγάλη βρασμένη

Τυρί φέτα 80 γρ τριμμένη

Κεφαλοτύρι 80 γρ τριμμένο

Άνηθος 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος

Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο

Αυγό 1 τεμ

Αλάτι – πιπέρι

Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι:

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 – 7 κουταλιές σούπας

Μπύρα 1/2 κουτάκι μπύρας

Κέτσαπ 2 κουταλιές σούπας

Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Βράζουμε και πολτοποιούμε την πατάτα και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το καλαμποκέλαιο. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα άλλο μπολ μέχρι να έχουμε ένα πηκτό κουρκούτι. Προσθέτουμε στο κουρκούτι και το μείγμα με τα τυριά, τα ανακατεύουμε όλα μαζί κι αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι μας να ζεσταθεί καλά και ξεκινάμε να τηγανίζουμε βάζοντας κουταλιά – κουταλιά από το κουρκούτι στο ζεστό λάδι. Τηγανίζουμε κι από τις δύο μεριές να ροδίσουν καλά (δεν τα αφήνουμε να ξεραθούν πολύ). Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα απολαμβάνουμε ζεστά.

*Δείτε φωτογραφικό υλικό παρακάτω

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up