Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα

Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα

Υλικά:

Για την ζύμη:

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό και 300 γρ (για τσουρέκι)

Νωπή μαγιά 80 γρ

Αυγά 7 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου

Φυτικό βούτυρο 250 γρ λιωμένο χλιαρό

Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Ζάχαρη 400 γρ

Ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι

Μαστίχα 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Μαχλέπι 1 κουταλάκι του γλυκού

Γάλα χλιαρό 3 φλιτζάνια του τσαγιού

Νερό χλιαρό 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού

Για την γέμιση:

Κουβερτούρα 125 γρ

Κρέμα γάλακτος 60-70 ml

Μέλι 1 κουταλιά σούπας

Για την επικάλυψη:

Κουβερτούρα 375 γρ

Κρέμα γάλακτος 250 ml

Μέλι 1 1/2 κουταλιά σούπας

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Για την ζύμη: Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Λιώνουμε στο μπλέντερ το ξύσμα, το μαχλέπι, την μαστίχα και 1/2 κουταλιά σούπας ζάχαρη να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά, προσθέτουμε το νερό χλιαρό και 1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλάτι και 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι ,ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένας χυλός αραιός. Το σκεπάζουμε ,το βάζουμε σε μέρος ζεστό μέχρι να διπλασιαστεί. Σε άλλο μεγάλο μπολ , βάζουμε την ζάχαρη μαζί με 6 αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψουν.Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά μαζί και το χλιαρό γάλα, συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ και προσθέτουμε τον χυλό της μαγιάς αφού δούμε ότι έχει διπλασιαστεί σε όγκο. Χτυπάμε με το μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι,χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Παράλληλα την ώρα που ζυμώνουμε προσθέτουμε λίγο-λίγο το χλιαρό βούτυρο απλά βουτώντας τα χέρια μας μέσα. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να απορροφήσει όλο το βούτυρο. Σκεπάζουμε το μπολ, το βάζουμε σε ζεστό μέρος ,το αφήνουμε να διπλασιαστεί για περίπου 25 -30 λεπτά. Αφού έχει διπλασιαστεί, χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπάλες. Παίρνουμε κάθε μπάλα και την χωρίζουμε σε 3 μέρη. Τα κάνουμε μπαστούνια ίδιου μεγέθους ,πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και με τον πλάστη ανοίγουμε το κάθε μπαστούνι σε φύλλο χοντρό.Με ένα κουτάλι σούπας βάζουμε κατά μήκος σε κάθε φύλλο που ανοίξαμε την * γκανάζ σοκολάτας που φτιάξαμε, κλείνουμε τις άκρες και τα ρολάρουμε ώστε να θωρακίσουμε την σοκολάτα μέσα στην ζύμη. Πιάνουμε τα 3 μπαστούνια μαζί και τα πλέκουμε σε πλεξούδα τσουρεκιού. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθούν 4 τσουρέκια. Βουτυρώνουμε ένα ταψί , τα τοποθετούμε με απόσταση το ένα από το άλλο γιατί θα διπλασιαστούν σε όγκο, τα αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος για περίπου 25-30 λεπτά. Χτυπάμε το 1 αυγό μαζί με λίγο γάλα και αλείφουμε τα τσουρέκια μας αφού διπλασιαστεί ο όγκος τους. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάντα ανάλογα τον φούρνο μας για 25-30 λεπτά. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα περιχύνουμε με την *σάλτσα σοκολάτας.

Για την γέμιση: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μαζί με την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

Για την επικάλυψη: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μαζί με την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε τα τσουρέκια μας σε μια σχάρα και ξεκινάμε με μια κουτάλα να τα περιχύνουμε με την σοκολάτα μας. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για νωπή μαγιά , 2 φακελάκια ξηρή.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up