Υλικά
- Σουπιές 1 1/2 κιλό φρέσκες ή κατεψυγμένες
- Κρεμμύδια 6 ξερά κομμένα σε φέτες
- Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι
- Φύλλο δάφνης 1
- Ντοματάκια 1 κουτί ψιλοκομμένα
- Αλάτι - πιπέρι
- Νερό όσο χρειαστεί
- Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις σουπιές , τις πλένουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες (όχι πολύ μικρές) και τις στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί , σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και συμπληρώνουμε τις σουπιές. Σοτάρουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί . Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και βάζουμε τα ντοματάκια , την δάφνη , αλάτι πιπέρι , νεράκι και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. (Στην χύτρα θέλει μόνο 10 λεπτά)