Σαρδέλες αντικριστές

Σαρδέλες αντικριστές

Υλικά για σαρδέλες αντικριστές :

Σαρδέλες μέτριες 1 κιλό

Φινόκιο 1 τεμ

Σκόρδο 3-4 σκελίδες

Μαϊντανός 1 ματσάκι

Αλάτι 1 κουτάλι της σούπας

Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλυτζάνι του τσαγιού

Καλαμποκέλαιο 2 φλυτζάνια του τσαγιού για το τηγάνισμα

Λεμόνι 1 αε λεπτές φέτες

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, κόβουμε τα κεφάλια, βγάζουμε την ραχοκοκκαλιά, τις πλένουμε ,τις βάζουμε να στραγγίξουν και τις αλατίζουμε. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το φινόκιο, το σκόρδο, τον μαϊντανό , τα βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε το αλεύρι. Παίρνουμε μία-μία τις σαρδέλες όπως είναι ανοικτές και βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα του φινόκιο, σκόρδου , μαϊντανού και σκεπάζουμε με μια άλλη σαρδέλα (αντικριστά). Στην συνέχεια βάζουμε να κάψει το καλαμποκέλαιο, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε.

Σε ένα σκεύος έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας και τις τοποθετούμε εκεί για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε τις σαρδέλες αντικριστές σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με τις λεπτές φέτες του λεμονιού.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up