Σάμαλι με γιαούρτι

Σάμαλι με γιαούρτι

Υλικά:

Γιαούρτι στραγγιστό 400 γρ (2 κεσεδάκια)

Γάλα 110 ml

Ζάχαρη 200 γρ

Σόδα μαγειρικής 10 γρ

Αλάτι 1 πρέζα

Σιμιγδάλι ψιλό 500 γρ

Μαστίχα Χίου 2 κομματάκια

Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουτάλι του γλυκού

Βούτυρο για το άλειμμα

Αμύγδαλα χωρίς φλούδα για στόλισμα

Για το σιρόπι:

Ζάχαρη 880 γρ

Νερό 750 ml

Χυμός λεμονιού 25 ml (1 κουτάλι σούπας)

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι,το σιμιγδάλι,το γάλα,την σόδα, το αλάτι και την ζάχαρη. Αλέθουμε στο μπλέντερ, λίγη ζάχαρη με την μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μπολ με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βουτυρώνουμε ένα ταψί Νο 28×32εκ κι απλώνουμε το μείγμα να πάει παντού ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για περίπου 20 -25 λεπτά μέχρι να  ροδίσει. Βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει (όχι τελείως). Το σκεπάζουμε με ένα άλλο ταψί για να το κρατήσουμε υγρό.

Για το σιρόπι : Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό ,τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού να βράσουν όλα μαζί για 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού. Τρυπάμε το σάμαλι σε διάφορα σημεία και σιροπιάζουμε με μια κουτάλα σιγά σιγά το γλυκό όπως είναι ζεστό το σιρόπι και χλιαρό το σάμαλι. Αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Κόβουμε σε ρόμβους ή τετράγωνα κομμάτια, βάζουμε σε κάθε κομμάτι από ένα αμύγδαλο και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης..

Social Media

  

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up