Σάλτσα με κιμά (bolognese)

Σάλτσα με κιμά (bolognese)

Υλικά:

Κιμάς 600 γρ

Κρεμμύδι ξερό 1 1/2 τεμ ψιλοκομμένο

Καρότα 2 τεμ ψιλοκομμένα

Σέλερι 2 κλωνάρια ψιλοκομμένα

Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη

Ντοματοπολτός 2 κουταλιές της σούπας

Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί (περασμένο στο μπλέντερ)

Βασιλικός 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος

Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού

Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι- πιπέρι

Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού

Νερό

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε  τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα , το σέλερι ,τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο , το σέλερι, τα καρότα, τα σοτάρουμε, προσθέτουμε τον κιμά συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και τέλος προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, το πολτοποιημένο ντοματάκι κον κασέ, τον βασιλικό, την ρίγανη ,αλάτι – πιπέρι,την ζάχαρη και νερό ίσα να σκεπάζει τον κιμά. Σιγοβράζουμε για περίπου 30 – 35 λεπτά (θέλουμε η σάλτσα να δέσει). Σερβίρουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Δείτε επίσης..

Social Media

  

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up