Ρύζι με ρόδι και Αιγίνης

Υλικά:

Ρύζι 1 ποτήρι

Ρόδι 1/2 καθαρισμένο

Φυστίκια Αιγίνης 50 γρ κομμένα στα δύο κάθετα

Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας κοφτές

Νερό 2 1/2 ποτήρια

Κύβος κότας 1/2

Αλάτι – πιπέρι

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Πλένουμε το ρύζι και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Σε ένα μπολ με νερό μουσκεύουμε τα φυστίκια για να βγει η φλούδα τους (όσες βγουν) μετά τα κόβουμε στην μέση κάθετα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, τον κύβο, μόλις πάρει μια βράση βάζουμε το ρύζι και τα φυστίκια, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να τραβήξει εντελώς τα υγρά του και να μαλακώσει το ρύζι Προσθέτουμε τους σπόρους ροδιού, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας. Σερβίρεται ζεστό.

* Για να καθαρίσουμε το ρόδι, το κόβουμε στα δύο, το κρατάμε στην παλάμη από την κομμένη πλευρά και χτυπάμε από πάνω με κουτάλι να πέσουν μέσα στο μπολ οι σπόροι.

Δείτε επίσης..

Social Media

  

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up