Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο

Υλικά:

Ρύζι γλασέ 1/2 κούπα

Νερό 1 1/2 κούπα

Αλάτι 1 πρέζα

Γάλα 4 κούπες

Κορν φλαουρ 2 κουταλιές σούπας

Βανίλιες 2

Ζάχαρη 1/2 κούπα

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά το ρύζι και το σουρώνουμε. Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το αλάτι. ‘Οταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο. Σκεπάζουμε και βράζουμε μέχρι να πιεί όλο το νερό. Στην μία κούπα γάλα διαλύουμε το corn flour και τις βανίλιες και το αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και μαζί με την ζάχαρη το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά και ρίχνουμε την κούπα με το γάλα και το corn flour. Μόλις δούμε ότι αρχίζει να πήζει (σε περίπου 4 λεπτά) το βγάζουμε από την φωτιά και το αδειάζουμε σε μπολάκια. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up