Ριζότο μανιταριών

Ριζότο μανιταριών

Υλικά για το Ριζότο μανιταριών:

Μανιτάρια portobello 4 τεμ κομμένα σε χοντρό καρέ

Ρύζι 180 γρ για ριζότο

Ελαιόλαδο 30 ml

Κύβος κότας 1/2 τεμ

Νερό 700 ml καυτό

Κρεμμύδι 1 τεμ μεγάλο ψιλοκομμένο

Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη

Λευκό κρασί 80 ml

Βούτυρο 80 γρ

Πορτοκάλι ξύσμα λίγο (στην μύτη του κουταλιού)

Κάρυ 1/2 κουταλάκι γλυκού κοφτό

Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι γλυκού κοφτό

Βανίλια 1/2 τεμ σε σκόνη

Ζάχαρη καστανή 1/2 κουταλάκι γλυκού κοφτό

Αλάτι – πιπέρι

Παρμεζάνα τριμμένη

Καραμελωμένα φουντούκια προαιρετικά

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα χοντροκομμένα μανιτάρια για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να  μαλακώσει τελείως το κρεμμύδι και τα μανιτάρια να έχουν πάρει ένα ωραίο γυαλιστερό χρώμα.

Τότε ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη, ανακατεύουμε να λιώσει, το κάρυ, την πάπρικα, το αλάτι και πιπέρι. Αδειάζουμε μέσα και το ρύζι κι ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί κι ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε.

Διαλύουμε μέσα στο καυτό νερό τον μισό κύβο (αν έχουμε ζωμό κότας ακόμη καλύτερα, δεν χρειάζεται ο κύβος) και προσθέτουμε τόση ποσότητα, όση χρειάζεται για να καλύψουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε συνεχώς για αρκετή ώρα μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός. Προσθέτουμε κι άλλο ζωμό, λίγο λίγο, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή μαλακό ρύζι με υφή κρέμας (να μην μείνει στεγνό).

Στο τέλος κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε σε κομματάκια το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα κομμάτια και προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε για τελευταία φορά το ριζότο μανιταριών κι είναι έτοιμο να το σερβίρουμε ζεστό, πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα και καραμελωμένα φουντούκια (προαιρετικά).

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up