Ρεβύθια με ρύζι (Nohutlu pilav)

Ρεβύθια με ρύζι (Nohutlu pilav)

Υλικά:

Ρύζι 1 ποτήρι νερού (ρύζι για πιλάφι)

Ρεβύθια 1 ποτήρι βρασμένα

Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας

Νερό 2 1/2 ποτήρια (χλιαρό)

Κύβος λαχανικών 1 τεμ

Αλάτι – πιπέρι

Λεμόνι 5 – 6 σταγόνες

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό και το πρωί αδειάζουμε το νερό που μούσκεψαν και τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν (αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητος θέλουν 20 λεπτά). Μουσκεύουμε το ρύζι σε χλιαρό και αλατισμένο νερό για μισή ώρα, το ξεπλένουμε με νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του για 2 – 3 λεπτά. Λιώνουμε τον κύβο λαχανικών στα 2 1/2 ποτήρια χλιαρού  νερού και το προσθέτουμε στο ρύζι μας μαζί με το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα ρεβύθια κι αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξουν όλα τα υγρά τους. Το κατεβάζουμε από την φωτιά, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας ,για να παραμείνει σπυρωτό το ρύζι μας και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up