Πυραμιδάκια μωσαϊκού με κάστανο

Πυραμιδάκια μωσαϊκού με κάστανο

Υλικά:

Μπισκότα πτι-μπερ 1 πακέτο με κακάο

Κάστανα βρασμένα 250 γρ

Αχνη ζάχαρη 100 γρ

Κακάο 100 γρ

Βούτυρο 250 γρ λιωμένο

Αυγό 1 τεμ

Κονιάκ 2 κουταλιές σούπας της αρεσκείας μας

Ινδική καρύδα ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας για επικάλυψη

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Πλένουμε, χαράζουμε και βράζουμε τα κάστανα σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αφού βράσουν τα καθαρίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ να γίνουν πουρές (εναλλακτικά έχουμε έτοιμα βρασμένα κάστανα του εμπορίου κι απλά τα πολτοποιούμε). Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και προσθέτουμε το κακάο, το κονιάκ και τον πουρέ κάστανο. Τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας και στο τέλος προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε ελάχιστα κι απαλά για να μην σπάσουν περισσότερο τα μπισκότα. Στην μέση μιας λαδόκολλας απλώνουμε λωρίδα από το μείγμα μας. Με την βοήθεια σπάτουλας δίνουμε το σχήμα που θέλουμε (πυραμίδα) και τυλίγουμε με την λαδόκολλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά να κρυώσει το μείγμα. Στην συνέχεια κόβουμε σε μικρά πυραμιδάκια και τα βουτάμε περιμετρικά είτε σε ινδική καρύδα είτε σε τριμμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up