Πουρές μελιτζάνας (Begendi)

Πουρές μελιτζάνας

Υλικά για πουρές μελιτζάνας:

Μελιτζάνες 5 ψημένες στο γριλ και καθαρισμένες

Γάλα 2 ποτήρια

Κασέρι 200 γρ. τριμμένο

Αλεύρι 3 κουταλιές της σούπας

Μαργαρίνη 125 γρ.

Αλάτι – πιπέρι

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Πρώτα ψήνουμε στο γκριλ τις μελιτζάνες και τις καθαρίζουμε (δεν τις τρυπάμε ούτε τις πλένουμε ώστε να έχουν το άρωμα της κάπνας). Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, δεν σταματάμε το ανακάτεμα και βάζουμε και τις μελιτζάνες . Τέλος προσθέτουμε το κασέρι, αλάτι και πιπέρι (στην ουσία φτιάχνουμε μια μπεσαμέλ). Ο πουρές μελιτζάνας συνοδεύεται πολύ ωραία με κοτόπουλο κοκκινιστό και με σουτζουκάκια.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up