Πουγκάκια σφολιάτας χωριάτικα

Πουγκάκια σφολιάτας χωριάτικα

Υλικά:

Σφολιάτα 2 φύλλα κομμένα τετράγωνα

Τυρί φέτα 300 γρ θρυμματισμένη

Ελιές Καλαμών 100 γρ ψιλοκομμένες

Ντομάτες 3 κομμένες καρέ

Αλάτι -πιπέρι- δυόσμος ξερός

Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας

Κρόκος αυγού 1 τεμ αραιωμένος με νερό

Μαϊντανός ελάχιστος ψιλοκομμένος

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Κόβουμε την σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια σε ότι μέγεθος θέλουμε. Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά μας , προσθέτουμε το λάδι και τα ανακατεύουμε (τον κρόκο τον κρατάμε για το τέλος). Γεμίζουμε τα κομμάτια σφολιάτας με το μείγμα που ετοιμάσαμε και κλείνουμε σαν πουγκιά. Τα αλείφουμε με τον αραιωμένο με λίγο νεράκι κρόκο αυγού για να κολλήσουν, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα (ή στις αντιστάσεις πάνω-κάτω) για 35 -40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up