Πλεξούδα σοκολάτα – μπανάνα

Πλεξούδα σοκολάτα – μπανάνα

Υλικά:

Φύλλο σφολιάτας 1 κομμένο στα δύο κάθετα

Μπανάνες 3 κομμένες σε ροδέλες

Ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας

Πραλίνα φουντουκιού

Βούτυρο 25 γρ

Αυγό 1 μόνο τον κρόκο

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο , προσθέτουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες,τις σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε την ζάχαρη από πάνω. Ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να καραμελώσουν κι αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε στα δύο κάθετα το φύλλο σφολιάτας, χαράζουμε τα πλαϊνά της και από τις δύο μεριές (βλ φωτ. υλικό), στο κέντρο βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού, που την είχαμε στο ψυγείο να σφίξει ελαφρώς, από πάνω τοποθετούμε μπανάνες και πλέκουμε την σφολιάτα μας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο φύλλο. Χτυπάμε κι αραιώνουμε με λίγο λάδι τον κρόκο αυγού κι αλείφουμε τις πλεξούδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 – 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, κόβουμε σε κομμάτια κι απολαμβάνουμε.

*Δείτε φωτογραφικό υλικό παρακάτω

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up