Πατατοκεφτέδες σαν μαρέγκες

Πατατοκεφτέδες σαν μαρέγκες

Υλικά:

Πατάτες 1 κιλό

Βούτυρο αγελάδος 2 κουταλιές σούπας

Γάλα 200 γρ περίπου

Αλάτι

Μαϊντανός 2 κουτ σούπας πολύ ψιλοκομμένος

Πιπέρι λευκό

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά και τις τρίβουμε με ένα σφουγγαράκι.Τις βάζουμε όπως είναι με την φλούδα τους να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 30-45 λεπτά.Τις βγάζουμε όταν μαλακώσουν. Στην συνέχεια πριν προλάβουν να κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε .Τις κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα λίγο λίγο (όχι όλο μαζί γιατί θα γίνει νερουλό) και το αλατοπίπερο και χτυπάμε καλά. Για να μην έχει σβόλους ο πουρές πρέπει οι πατάτες να είναι όσο γίνεται πιο ζεστές. Όταν πολτοποιήσουμε όλες τις πατάτες στο μπλέντερ κι έχουμε έτοιμο τον πουρέ τον βάζουμε σε κορνέ. Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, αδειάζουμε με το κορνέ λίγο από το μείγμα σε διάφορα σημεία με απόσταση το ένα από το άλλο σε στυλ μαρέγκας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up