Πατάτες με μπεσαμέλ

Πατάτες με μπεσαμέλ

Υλικά:

Πατάτες 5 τεμ κομμένες σε λεπτές φέτες

Κεφαλογραβιέρα 200 γρ τριμμένη

Ρεγκάτο 200 γρ τριμμένο

Θυμάρι 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό

Για την μπεσαμέλ:

Γάλα 500 γρ σε θερμοκρασία δωματίου

Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας

Βούτυρο 1 κουταλιές σούπας

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές σούπας

Μοσχοκάρυδο 1 πρέζα

Αλάτι – πιπέρι

Αυγό 1 τεμ

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας σε λεπτές φέτες. Τις βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι το σημείο που θα έχουν μαλακώσει ελαφρώς αλλά όχι να διαλύονται και τις στραγγίζουμε.

Για την μπεσαμέλ :  Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά για 5 λεπτά μέχρι να  αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι  και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας γρήγορα να ενσωματωθεί με την μπεσαμέλ.  Τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το θυμάρι  κι ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε στην μπεσαμέλ  τις ελαφρώς βρασμένες πατάτες, ανακατεύουμε προσεκτικά κι αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας) κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up