Παγωτό λεμόνι

Παγωτό λεμόνι

Υλικά:

Γάλα 1/2 λίτρο

Νερό 1/2 λίτρο

Λεμόνι 1 μεγάλο ολόκληρο

Ζάχαρη 400 γρ

Σαλέπι 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό

Λεμόνια 4 τον χυμό τους

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Πλένουμε το 1 λεμόνι, το κόβουμε στην μέση για να βγάλουμε τα κουκούτσια του,το κόβουμε σε κομμάτια και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη και το πολτοποιημένο λεμόνι, ανακατεύουμε καλά, μετά προσθέτουμε το νερό,το γάλα,το σαλέπι και τον χυμό των λεμονιών ή το ξινό (δοκιμάζουμε ανάλογα πόσο ξινό θέλουμε να είναι) και τα χτυπάμε με το μίξερ καλά. Αφήνουμε το μείγμα στην κατάψυξη.Κάθε μία ώρα το βγάζουμε από την κατάψυξη και το ξαναχτυπάμε για 2 λεπτά (αυτό το κάνουμε 4- 5 φορές κάθε μία ώρα). Το αφήνουμε όλη νύχτα στην κατάψυξη και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up