Πίτσα με φύλλο κρούστας

Πίτσα με φύλλο κρούστας

Υλικά:

Φύλλο κρούστας 1 πακέτο λεπτό

Λουκάνικα 150 γρ ψιλοκομμένα

Ζαμπόν 100 γρ ψιλοκομμένο

Γκούντα 100 γρ τριμμένο

Ρεγκάτο 100 γρ τριμμένο

Ντομάτες 3 κομμένες λωρίδες

Πιπεριά κόκκινη 1 κομμένη ροδέλες

Πιπεριά πράσινη 1 κομμένη ροδέλες

Γάλα 150 ml

Αυγά 2 τεμ

Βούτυρο 200 γρ λιωμένο

Σουσάμι προαιρετικά

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Κόβουμε το φύλλο στην μέση κάθετα ώστε να βάλουμε το μισό κάτω και το υπόλοιπο πάνω από την γέμιση. Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τα φύλλα που θα χρησιμοποιήσουμε για τον πάτο του ταψιού βουτυρώνοντας καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά με την σειρά (εκτός το γάλα και τα αυγά), κρατάμε λίγο ρεγκάτο και κόκκινη πιπεριά για το τέλος. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας καλά και κόβουμε σε κομμάτια την πίτσα. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε την πίτσα μας. Τέλος πασπαλίζουμε με το τυρί και την πιπεριά που κρατήσαμε, ενώ αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με σουσάμι. Αφήνουμε για 10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφήνουμε λίγο να κρυώσει κι είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up