Ντολμαδάκια με κιμά

Ντολμαδάκια με κιμά

Υλικά:

Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ

Αμπελόφυλλα 400 γρ ζεματισμένα

Ρύζι καρολίνα 1/2 ποτήρι νερού

Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο τριμμένο

Αλάτι- πιπέρι

Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του καφέ

Κύβος λαχανικών 1 τεμ

Δυόσμος 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος

Άνηθο 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο

Νερό 1 1/2 ποτήρι

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Πλένουμε τα αμπελόφυλλα, κόβουμε τα κοτσανάκια τους και τα ζεματάμε ελαφρώς σε κατσαρόλα με λίγο λάδι. Τα βάζουμε μετά στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε το ρύζι από ξένα σώματα, το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι ,το ρύζι, αλάτι-πιπέρι, δυόσμο, άνηθο, λίγο ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας. Βάζουμε μέσα σε κάθε φύλλο κιμά και τα τυλίγουμε ένα-ένα. Στον πάτο μιας κατσαρόλας βάζουμε μερικά φύλλα που περισσέψανε και στρώνουμε τα ντολμαδάκια μας από πάνω με την σειρά κυκλικά ή κάθετα αλλά να είναι κοντά το ένα με το άλλο. Λιώνουμε μέσα στο νερό τον κύβο λαχανικών και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τοποθετούμε από πάνω ένα πιάτο για να μην μας ανοίξουν και τα ψήνουμε περίπου 50 – 60 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το φύλλο και να έχει ψηθεί το ρύζι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Συνοδεύονται ευχάριστα με γιαουρτάκι.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up