Μύδια αχνιστά με κάρυ

Υλικά:

Μύδια με μισό κέλυφος 500 γρ

Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ πολτοποιημένο

Σκόρδο 2 σκελίδες πολτοποιημένες

Λευκό κρασί 1 φλιτζάνι τσαγιού

Λεμόνι 1 1/2 τον χυμό του

Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας

Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας

Κάρυ 1 κουταλάκι γλυκού

Μαϊντανός 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος

Αλάτι – πιπέρι

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά τα μύδια και τα καθαρίζουμε τραβώντας από μέσα τους το γενάκι που έχουν. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και μόλις ζεσταθούν σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μύδια , αλάτι , πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά ώστε να μην διαλυθούν τα μύδια. Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το κάρυ σε ένα ποτηράκι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί κι όταν εξατμιστούν περίπου τα 2/3 του, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού με το κάρυ. Αφήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αποσύρουμε από την φωτιά κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Δείτε επίσης..

Social Media

  

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up