Μπλατσαριά Ιωαννίνων

Μπλατσαριά Ιωαννίνων

Υλικά:

Για την γέμιση:

Σπανάκι 1 κιλό

Σέσκουλα 1 κιλό

Πράσα 6

Μαϊντανό 1 ματσάκι ψιλοκομμένο

Άνιθο 1 ματσάκι ψιλοκομμένο

Δυόσμο 2 κλωναράκια

Μαραθόσπορο 1/2 κουταλάκι γλυκού

Καλαμποκάλευρο 1 κούπα

Φέτα 1/2 τριμμένη

Πιπέρι 1/2 κουταλάκι γλυκού

Αλάτι 1 κουτάλι σούπας

Ελαιόλαδο 1 κούπα

Για την ζύμη:

Καλαμποκάλευρο 4 κούπες

Γιαούρτι 1 κεσεδάκι

Γάλα 1 κούπα

Αυγά 2

Αλάτι 1 κουταλάκι γλυκού

Νερό 1/2 κούπα

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα χόρτα και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με το αλάτι να μαραθούν. Τα στύβουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά τους και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα αφού τα έχουμε καθαρίσει , πλύνει και τα έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια , με ελάχιστο νερό και λίγο αλάτι και σε χαμηλή φωτιά τα αφήνουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά μας , το αλάτι , το πιπέρι και το μισό από το λάδι και τα ανακατεύουμε. Αφού μαραθούν τα ενώνουμε με τα χόρτα που έχουμε αφήσει στην λεκάνη και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα. Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το γάλα (θέλουμε να είναι χλιαρό) , το γιαούρτι , τα αυγά το καλαμποκάλευρο και το νερό και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός ελαφρύς. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μισό από τον χυλό μας σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Έπειτα απλώνουμε τα χόρτα μας σε όλη την επιφάνεια και τα σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο χυλό και το λάδι που μας περίσσεψε. Είναι έτοιμη να ψηθεί για 60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.

Παραλλαγή : Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άγρια χόρτα όπως λάπατα, τσουκνίδα , καυκαλίδες , παπαρούνα , φρέσκα κρεμμυδάκια και σκόρδα.Μπορείτε να προσθέσετε και τραχανά.

Η πίτα αυτή μπορεί να αποτελέσει το συνοδευτικό σαν σαλάτα σε μαγειρευτό ή ψητό κρέας.

*Δείτε φωτογραφικό υλικό παρακάτω

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up