Μπισκότα καρυδιού γεμιστά με πραλίνα

Μπισκότα καρυδιού γεμιστά με πραλίνα

Υλικά:

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ κοσκινισμένο

Καρύδια 150 γρ ψιλοκομμένα

Βούτυρο 250 γρ σε θερμοκρασία δωματίου

Ζάχαρη 200 γρ

Καστανή ζάχαρη 200 γρ

Αυγά 2 μεγάλα

Νιφάδες βρώμης 300 γρ

Αλάτι 1 πρέζα

Ξηρή μαγιά στιγμής 1/2 φακελάκι

Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη

Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι γλυκού

Για την γέμιση και την επικάλυψη:

Πραλίνα φουντουκιού 450 γρ

Κουβερτούρα 300 γρ

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, την σόδα μαζί και το αλάτι σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μαζί με τα δύο είδη ζάχαρης, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.Προσθέτουμε τα αυγά κι ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε την βανίλια, το μείγμα με το αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Βάζουμε την βρώμη και το καρύδι ψιλοκομμένο και με απαλές  κινήσεις ανακατεύουμε.Πλάθουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια στο μέγεθος αυγού και τα πατάμε με το χέρι να γίνουν ελαφρώς επίπεδα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο λαμαρίνες κι αραδιάζουμε τα μπισκότα μας σε απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά,  μέχρι να πάρουν  χρώμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ενώνουμε δυο-δυο τα μπισκότα βάζοντας πραλίνα ενδιάμεσα. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί και βουτάμε τα γεμιστά μπισκότα  μέχρι την μέση. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει καλά η κουβερτούρα και είμαστε έτοιμοι να τα απολαύσουμε.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up