Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Υλικά:

Μπακαλιάρος 1 1/2 κιλό φρέσκος ή κατεψυγμένος

Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι

Για την σκορδαλιά:

Πατάτες 3 βρασμένες

Σκόρδο 4 -5 σκελίδες

Ψωμί μπαγιάτικο 1/2 μόνο την ψίχα του

Ξύδι 2 – 3 κουταλιές σούπας

Καλαμποκέλαιο 1 φλιτζάνι του καφέ

Αλάτι

Ζάχαρη 1 πρέζα

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Πλένουμε το ψάρι μας το κόβουμε σε μερίδες και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Πλένουμε τις πατάτες μας και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν τις καθαρίζουμε. Μουσκεύουμε την ψίχα ψωμιού και την στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε στο μπλέντερ την μουσκεμένη ψίχα και τις πατάτες κομμένες,τα δουλεύουμε λίγο και προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι,το ξύδι,την ζάχαρη και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε στο μπλέντερ προσθέτοντας σταδιακά το λάδι.

Αλατίζουμε λίγο τις μερίδες ψαριού που έχουν στραγγίξει καλά, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο που βάλαμε σε τηγάνι να κάψει μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί , αλατίζουμε αν θέλουμε και είναι έτοιμο να το σερβίρουμε σε πιατέλα συνοδευόμενο από την σκορδαλιά.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up