Μπάμιες τηγανιτές

Μπάμιες τηγανιτές

Υλικά:

Μπάμιες 300 γρ καθαρισμένες φρέσκες η κατεψυγμένες

Φαρίνα 1/2 ποτήρι

Μπύρα 1/2 κουτί

Ταμπάσκο 2 – 3 σταγόνες

Μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι γλυκού

Αλάτι

Κέτσαπ 1 κουταλιά σούπας

Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για την σος γιαουρτιού:

Γιαούρτι 250 γρ

Σκόρδο 1 -2 σκελίδες λιωμένες

Πάπρικα 1/2 κουταλάκι γλυκού

Δυόσμος λίγο ψιλοκομμένος

Αλάτι

Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις μπάμιες κυκλικά ,τις πλένουμε και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Αφήνουμε να πάρουν 1 – 2  βράσεις , τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ,το αλάτι, την κέτσαπ,το ταμπάσκο και σταδιακά την μπύρα μέχρι να έχουμε έναν χυλό ούτε αραιό ούτε πολύ πηχτό, ίσα να στέκεται πάνω στις μπάμιες (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλη μπύρα αυτό το βλέπουμε στην πράξη). Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την σος, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τηγανίσουμε τις μπάμιες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, βουτάμε τις μπάμιες στο κουρκούτι που φτιάξαμε και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι και σερβίρουμε έτσι όπως είναι ζεστές συνοδεύοντας με την σος γιαουρτιού.

*Δείτε φωτογραφικό υλικό παρακάτω

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up