Μουστοκούλουρα αφράτα

Μουστοκούλουρα αφράτα

Υλικά:

Ζάχαρη 200 γρ

Ηλιέλαιο 200 ml

Νερό 400 ml

Μούστος 200 γρ

Κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού

Γαρύφαλο τριμμένο 1/2 κουταλάκι γλυκού

Σόδα σκόνη 15 γρ

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.000-1.300 γρ

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το νερό και τον μούστο. Τα χτυπάμε πολύ καλά όλα μαζί και προσθέτουμε την κανέλα και το τριμμένο γαρύφαλο. Ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή. Χωρίζουμε την ζύμη σε στρογγυλά τεμάχια στο μέγεθος ενός μεγάλου  αυγού και τους δίνουμε το σχήμα του κλασικού μουστοκούλουρου. Τοποθετούμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου μας και τα αραδιάζουμε αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις κρυώσουν τα τοποθετούμε σε σακουλάκι που το κλείνουμε καλά ώστε να παραμείνουν αφράτα.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up