Μοσχαρίσια πλευρά στον φούρνο

Μοσχαρίσια πλευρά στον φούρνο

Υλικά για τα μοσχαρίσια πλευρά στον φούρνο:

Πλευρά μοσχαριού 2 κιλά

Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ μεγάλο

Σκόρδο 2 σκελίδες

Πάπρικα γλυκιά 1 κουτάλι της σούπας

Αλάτι-πιπέρι

Μουστάρδα 1 κουτάλι της σούπας

Κύμινο 1 κουταλάκι του γλυκού

Κρασί κόκκινο 1 ποτήρι του νερού

Ελαιόλαδο 1 1/2 κούπα του τσαγιού

Νερό ζεστό

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες για τα μοσχαρίσια πλευρά στον φούρνο:

Πλένουμε τα πλευρά και τα βάζουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Τα τοποθετούμε σε μια γάστρα ή σε πυρίμαχο σκεύος για να το μαρινάρουμε.

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε ροδέλες, καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Προσθέτουμε την πάπρικα,το πιπέρι,την μουστάρδα,το κύμινο,το κρασί και το μισό ελαιόλαδο (δεν βάζουμε το αλάτι για να αποφύγουμε να σκληρύνει το κρέας). Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και τα προσθέτουμε στο κρέας μας. Σκεπάζουμε με το καπάκι ή με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε το κρέας για περίπου 15 λεπτά (ίσα να θωρακιστεί). Προσθέτουμε νερό ζεστό , τόσο ώστε να καλύψουμε μέχρι την μέση τα πλευρά. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς, σκεπάζουμε με καπάκι ή λαδόκολλα και το αφήνουμε να ψηθεί.  Παρακολουθούμε να μη μείνει χωρίς νερό ενώ στα τελευταία 40 λεπτά ψησίματος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το  αλάτι. Ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας 10 λεπτά πριν το βγάλουμε από τον φούρνο. Συνοδεύεται πολύ ωραία με πατάτες φούρνου ή πιλάφι.

*Καλό θα είναι να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη να μην μας κόψει τα πλευρά με τον μπαλτά, έτσι ώστε να αποφύγουμε τα μικρά οστά στο φαγητό μας.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up