Μοσχαρίσια γλώσσα βραστή

Μοσχαρίσια γλώσσα βραστή

Υλικά για μοσχαρίσια γλώσσα βραστή:

Μοσχαρίσια γλώσσα γάλακτος 1 1/2 κιλό φρέσκια ή κατεψυγμένη

Φύλλο δάφνης 1-2 τεμ

Καρότα 2 τεμ

Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ

Σέλινο 1 – 2 κλωναράκια

Αλάτι- πιπέρι

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες για μοσχαρίσια γλώσσα βραστή:

Πλένουμε καλά την γλώσσα είτε είναι φρέσκια είτε κατεψυγμένη και την αφήνουμε για 2 με 3 ώρες σε κρύο νερό, αλλάζοντας το νερό συχνά μέχρι να παραμείνει καθαρό χωρίς αίμα.

Την βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό να βράσει, μόλις πάρει την πρώτη βράση πετάμε το πρώτο νερό και ξαναγεμίζουμε με νερό. Μόλις ζεσταθεί λίγο το νερό βάζουμε πάλι την γλώσσα μέσα, το κρεμμύδι καθαρισμένο και ολόκληρο, τα καρότα καθαρισμένα , το σέλινο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι-πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει (αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα θέλει 15 λεπτά βράσιμο).

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και αφαιρούμε την πέτσα της .Την κόβουμε σε φέτες ενώ συνοδεύεται πολύ ωραία  με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up