Μελιτζάνες τηγανητές

Μελιτζάνες τηγανητές

Υλικά:

Μελιτζάνες φλάσκες 2 μεγάλες

Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για τον χυλό:

Μπύρα 1 κουτάκι μικρό

Φαρίνα 1 ποτήρι νερού

Αλάτι

Κέτσαπ 2 κουταλιές σούπας

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε από πάνω και κάτω τις άκρες τους και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες κάθετα ή σε ροδέλες. Τις αφήνουμε σε μπολ με αλατισμένο νερό για 30 λεπτά και μετά τις βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι,την κέτσαπ και σταδιακά την μπύρα,ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να αποκτήσουμε έναν χυλό που να στέκεται πάνω στην μελιτζάνα όταν την βουτήξουμε μέσα για να την τηγανίσουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, βουτάμε στον χυλό τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε ζεστές.

* Συνοδεύονται με γιαούρτι ή τζατζίκι.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up