Μαρμελάδα φράουλα

Μαρμελάδα φράουλα

Υλικά:

Φράουλες 2 κιλά

Ζάχαρη 2 κιλά

Λεμόνι 1/2 (μόνο τον χυμό του)

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες. Αφαιρούμε το κοτσανάκι. Με το χέρι τις λιώνουμε ζουλώντας  και τις βάζουμε σε κατσαρόλα.Τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται όποτε είναι αναγκαίο. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη  πάνω στην ξύλινη κουτάλα που ανακατεύουμε.Τότε προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Πρέπει να είναι ζεστά και αποστειρωμένα τα βάζα και ζεστή η μαρμελάδα. Γεμίζουμε κάθε βαζάκι μέχρι το χείλος. Σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω). Τ’ αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν. Μετά τα αποθηκεύουμε.

Ο τρόπος που αποστειρώνουμε τα βάζα είναι ο εξής:

Τα βάζουμε ανοιχτά μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων  και τα ζεσταίνουμε για 3 λεπτά σε δυνατό βαθμό. Τα βγάζουμε πιάνοντας με μία καθαρή πετσέτα. Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων χρησιμοποιούμε μια κατσαρόλα μεγάλη γεμάτη με νερό και τα βράζουμε ακολουθώντας την ίδια διαδικασία

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up