Μαρμελάδα σύκο

Μαρμελάδα σύκο

Υλικά:

Σύκα 1.200 γρ

Ζάχαρη 600 γρ

Λεμόνι 1 τεμ μόνο τον χυμό του

Κονιάκ 1-2 κουταλιές της σούπας

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Πλένουμε πάρα πολύ καλά τα σύκα και τα κόβουμε στη μέση χωρίς να τα καθαρίσουμε. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα , προσθέτουμε την ζάχαρη και τα αφήνουμε από το βράδυ μέχρι την επόμενη ημέρα. Την άλλη μέρα προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και τα βάζουμε να βράσουν σε  μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν και να έχουμε μια ωραία δεμένη μαρμελάδα (παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμη). Προς το τέλος του βρασίματος προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού ανακατεύουμε κι αφήνουμε την μαρμελάδα να πάρει μια – δυο βράσεις ακόμη (μπορούμε να πατήσουμε είτε με το μίξερ χειρός είτε με μια κουτάλα αν δούμε ότι έχουν μείνει μεγάλα κομμάτια σύκου). Την αποθηκεύουμε όπως είναι ζεστή σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα. Όταν κρυώσει η μαρμελάδα προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας κονιάκ σε κάθε βάζο. Κλείνουμε τα βάζα και τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up