Μακαρόνια ογκρατέν

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά:

Μακαρόνια χοντρά 1 πακέτο

Βούτυρο 250 γρ κερκύρας

Φαρίνα 6 κουταλιές της σούπας

Αυγά 4

Κασέρι 500 γρ τριμμένο

Γάλα 1 λίτρο περίπου

Αλάτι – πιπέρι

Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.Βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει λίγο το χρώμα του, όχι πολύ. Βάζουμε το κασέρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει λίγο. Στη συνέχεια βάζουμε το γάλα χλιαρό όσο πάρει. Το βγάζουμε από την φωτιά βάζουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια βάζουμε 1- 1 τα αυγά. Βουτυρώνουμε το ταψί μας, ανακατεύουμε την μισή μπεσαμέλ που φτιάξαμε με τα μακαρόνια και την υπόλοιπη την ρίχνουμε  πάνω στα μακαρόνια και προσέχουμε να καλυφθούν καλά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για μια ώρα μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up