Λουκουμάδες με δύο υλικά

Υλικά:

Φαρίνα 350 γρ κοσκινισμένη

Πορτοκαλάδα αναψυκτικό 350 ml με ανθρακικό

Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αναψυκτικό πορτοκαλάδας. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν μέτριο χυλό (ούτε πολύ σφικτό ούτε και τελείως νερουλό). Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι χυλό, με ένα κουταλάκι γλυκού ή κουτάλι σούπας (ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να έχουν οι λουκουμάδες) κι αφήνουμε να τηγανιστούν μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να αποβάλουν το περιττό λάδι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Είναι έτοιμοι να τους απολαύσουμε με μέλι,κανέλα, σουσάμι καβουρδισμένο, πραλίνα φουντουκιού κλπ.

*Σε περίπτωση που επιθυμούμε να προσθέσουμε κάποιο τυρί (φέτα θρυμματισμένη, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα κλπ) το προσθέτουμε στον χυλό μαζί και λίγο πιπέρι , ανακατεύουμε καλά κι ακολουθούμε την ίδια διαδικασία που αναφέραμε.

Δείτε επίσης..

Social Media

  

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up