Λικέρ μανταρίνι

Λικέρ μανταρίνι

Υλικά:

Μανταρίνια 1 κιλό

Τσίπουρο 1/2 κιλό

Γαρύφαλλα 6-7

Κανέλα ξυλάκι 1

Ζάχαρη 400 γρ

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μανταρίνια, τα σκουπίζουμε και ξεφλουδίζουμε 5 μανταρίνια, τα υπόλοιπα τα στύβουμε και τον χυμό τους τον βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βάζουμε μέσα σε  βάζα τις φλούδες, το σιρόπι που φτιάξαμε, το τσίπουρο, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και κλείνουμε καλά τα βάζα. Τα αφήνουμε για 30 μέρες σε ζεστό μέρος. Σημείωση : είναι σημαντικό να κουνάμε τα βάζα μέσα σε αυτές τις 30 μέρες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μετά τις 30 μέρες σουρώνουμε το ποτό και το βάζουμε σε μπουκάλια.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up