Λικέρ κουμ κουάτ με κανέλα

Λικέρ κουμ κουάτ & κανέλα. Υπέροχο λικέρ κουμ κουάτ με άρωμα κανέλας.

Για το λικέρ κουμ κουάτ & κανέλα, θα χρειαστούμε.

Υλικά:

Κουμ κουάτ 1 κιλό

Ζάχαρη 750 γρ

Ούζο 500 ml

Κανέλα ξυλάκι 1 μικρό τεμ

Νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Πλένουμε τα κουμ κουάτ , βγάζουμε τα κοτσανάκια και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Τα τρυπάμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι σε όλες τις μεριές, τα βάζουμε σε ένα βάζο μαζί με το ούζο, κλείνουμε το βάζο και το βάζουμε σε σκοτεινό μέρος για  3 εβδομάδες. Μετά την 3η εβδομάδα , βάζουμε σε κατσαρόλα τα κουμ κουάτ μαζί με την ζάχαρη, το ούζο, το νερό και την κανέλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά όλα μαζί. Αφαιρούμε τα κουμ κουάτ και την κανέλα  και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε μπουκάλια που κλείνουν αεροστεγώς. Το λικέρ κουμ κουάτ & κανέλα, είναι έτοιμο.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up