Λικέρ κανέλα

Λικέρ κανέλα

Υλικά:

Ζάχαρη 1 κιλό

Τσίπουρο 500 ml ή καθαρό οινόπνευμα (αλκοόλ)

Ξυλάκια κανέλας 5

Κανέλα 1 κουτάλι σούπας σε σκόνη

Νερό 1/2 λίτρο

Λεμόνι 1/2 τον χυμό του

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό ,την ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε λίγο λίγο το τσίπουρο ( ή το καθαρό οινόπνευμα), δοκιμάζοντας παράλληλα μήπως είναι πολύ δυνατό το τσίπουρο (ή το οινόπνευμα) και μας πικρίσει. Βάζουμε σε διπλό τούλι δεμένο καλά ή σε φίλτρο καφέ κλεισμένο καλά την κουταλιά σκόνης κανέλας και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι η γεύση της κανέλας να είναι δυνατή. Ρίχνουμε και τον χυμό από το μισό λεμόνι και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια αδειάζουμε από την κατσαρόλα  σιγά σιγά φιλτράροντας (σουρώνοντας) χρησιμοποιώντας διπλό τούλι ή φίλτρο καφέ, σε ένα μπουκάλι όπου και θα παραμείνει αποθηκευμένο το λικέρ μας και έτοιμο για σερβίρισμα.

* Αν θέλουμε μπορούμε μέσα στο μπουκάλι αποθήκευσης να βάλουμε 2 ξυλάκια κανέλας.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up