Λικέρ βύσσινο

Λικέρ βύσσινο

Υλικά:

Βύσσινα 1 κιλό

Ζάχαρη 1 κιλό

Κανέλα 3 ξυλάκια

Γαρύφαλλα 10 τεμ

Κονιάκ 1 μικρό μπουκάλι

Νερό 3 μπουκάλια που μετρήσαμε το κονιάκ

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Κόβουμε τα κοτσάνια από τα βύσσινα, τα πλένουμε και τα βάζουμε σε ένα βάζο μαζί με την ζάχαρη,την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το κλείνουμε και το αφήνουμε για 2 – 3  μήνες ή και περισσότερο (δεν χαλάει) , κουνώντας το βάζο ενδιάμεσα σε τακτά χρονικά διαστήματα για να λιώσει η ζάχαρη και να ανακατεύεται. Όταν θέλουμε να το καταναλώσουμε βάζουμε μέσα το κονιάκ και το νερό, (εδώ το ρυθμίζουμε ανάλογα πόσο δυνατό το θέλουμε),ανακατεύουμε κουνώντας το βάζο καλά, το σουρώνουμε σε σουρωτήρι, κρατάμε τα βύσσινα ενώ τον χυμό με ένα χωνί γεμίζουμε το μπουκάλι που θα το διατηρήσουμε. Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε είτε παγωμένο βάζοντας το στο ψυγείο είτε σε θερμοκρασία δωματίου.

* Τα βύσσινα που κρατήσαμε μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε διάφορα γλυκά και κέικ χωρίς τα κουκούτσια φυσικά.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up