Λάχανο γιαχνί

Λάχανο γιαχνί

Υλικά:

Λάχανο λευκό 1 μετρίου μεγέθους

Κρεμμύδια ξερά 2 μέτρια

Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού

Ντοματάκι ψιλοκομμένο 1 κονσέρβα

Πολτό ντομάτας 2 κουταλιές σούπας

Αλάτι-πιπέρι

Κόκιινο πιπέρι 1/2 κουταλάκι γλυκού

Κόκκινες πιπερίτσες καυτερές προαιρετικά

Νερό όσο πάρει

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα ή στην χύτρα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια χοντροκομμένα. Κόβουμε το χονδρό κομμάτι από τον πάτο του λάχανου και το πετάμε, το κόβουμε στα τέσσερα ,το πλένουμε και χωρίζοντας  τα φύλλα του τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι που σοτάρεται (αν θέλουμε να βάλουμε και κόκκινες πιπερίτσες καυτερές τις σοτάρουμε μαζί με το λάχανο). Ανακατεύουμε σιγά σιγά συνέχεια μέχρι να δούμε ότι το λάχανο μαράθηκε και μειώθηκε ο όγκος του.Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι,τον πολτό ντομάτας, το αλατοπίπερο,το κόκκινο πιπέρι και λίγο νεράκι ίσα να σκεπάσουμε το λάχανο. Αφήνουμε να ψηθεί για 30-40 λεπτά ενώ αν μαγειρεύουμε σε χύτρα  15-20 λεπτά.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up