Κροκέτες μπακαλιάρου με κουρκούτι μπύρας

Υλικά:

Μπακαλιάρος υγράλατος 1 κιλό

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτηρι νερου

Μπύρα 1 ποτήρι νερού

Ούζο 2 κουταλάκια γλυκού

Πιπέρι λίγο

Κέτσαπ 1 κουταλιά σούπας

Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο βγάζοντας το δέρμα του και τα κοκαλάκια που έχει. Ξεφτίζουμε με το χέρι τον μπακαλιάρο και βάζουμε τα κομμάτια σε σουρωτήρι το οποίο τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ. Αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά να στραγγίξει καλά. Ετοιμάζουμε τον χυλό μας σε ένα βαθύ μπολ βάζοντας το αλεύρι κοσκινισμένο, την μπύρα σταδιακά (παρακολουθούμε να βάλουμε όση μπύρα χρειαστεί ώστε ο χυλός μας να μην είναι σφιχτός), το ούζο, λίγο πιπέρι, την κέτσαπ και ανακατεύουμε.’Υστερα προσθέτουμε τον μπακαλιάρο. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και με ένα κουτάλι σούπας  ρίχνουμε  μέσα κουταλιές από το μείγμα μας. Τηγανίζουμε  μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές οι κροκέτες μας.  Τις τοποθετούμε  σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

Δείτε επίσης..

Social Media

  

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up