Κρεατόπιτα

Υλικά:

Φύλλο κρούστας 1 πακέτο (ή σφολιάτα)

Κιμάς μοσχαρίσιος 400 γρ

Κρεμμύδια 4 μεγάλα ψιλοκομμένα

Μαϊντανός 1 κούπα ψιλοκομμένος

Πιπεριά κέρατο 1 ψιλοκομμένη

Βούτυρο 5 κουταλιές της σούπας ή λάδι

Αυγό 1

Γάλα 1 φλυτζάνι του καφέ

Ζάχαρη λίγη στην άκρη του κουταλιού

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν. Στην συνέχεια βάζουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά.Προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι,τη ζάχαρη,την πιπεριά και τέλος το μαϊντανό.Γεμίζουμε με τη γέμιση που φτιάξαμε ένα ένα τα φύλλα στενόμακρα και τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Βάζουμε και το βούτυρο που περίσσεψε, χτυπάμε το γάλα με το αυγό και αλείφουμε τα φύλλα από πάνω.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. (Αν δεν έχουμε μεγάλη ποσότητα κιμά μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση μια βρασμένη πατάτα.)

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up