Κρέμα ζαχαροπλαστικής (Creme Patissiere)

Κρέμα ζαχαροπλαστικής (Creme Patissiere)

Υλικά:

Γάλα 1 λίτρο

Ζάχαρη 250 γρ

Βανίλιες 2

Αυγά 5 κρόκους

Κορν φλαουρ 100 γρ

Βούτυρο 120 γρ

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα με 800 ml από το γάλα, την ζάχαρη και τις βανίλιες. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ. Μόλις βράσει το γάλα στην κατσαρόλα μας, προσθέτουμε το μείγμα από το μπολ και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σφίξει η κρέμα μας. Τότε την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτό στην κρέμα.Την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώστε να μην πιάσει πέτσα από πάνω κι είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσουμε αμέσως. Αν μας περισσέψει ή θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη στιγμή, την διατηρούμε στο ψυγείο (καλύπτοντας με διάφανη μεμβράνη) και την δουλεύουμε με το μίξερ λίγο πριν την χρήση.

Αν θέλουμε να της δώσουμε μια διαφορετική γεύση-άρωμα, τότε προσθέτουμε στο τέλος (μετά το βούτυρο) ένα από τα παρακάτω.

Λεμόνι – ένα λεμόνι, ξύσμα και χυμό

Πορτοκάλι – χυμό από μισό πορτοκάλι και ξύσμα από ολόκληρο

Σοκολάτα – 200-250 γρ κουβερτούρα

Πικραμύγδαλο – Εσάνς πικραμύγδαλου , 3-4 σταγόνες (προσοχή στην ποσότητα διότι μπορεί να     πικρίσει αν βάλουμε παραπάνω)

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up