Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Υλικά:

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ

Ζάχαρη 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού

Αλάτι 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού

Ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι

Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του καφέ

Νερό χλιαρό 180 ml περίπου

Για το πασπάλισμα:

Νερό 1 μπολ

Σουσάμι 300 γρ

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε πρώτα όλα τα υλικά της ζύμης, εκτός από το νερό.Στη συνέχεια προσθέτουμε και το νεράκι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη.Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.Τέλος χωρίζουμε το ζυμάρι σε 10 περίπου μπαλίτσες.Πλάθουμε σε λωρίδες, ενώνουμε τις άκρες, βουτάμε το κουλούρι μας στο μπολ με το νερό κι έπειτα στο σουσάμι να καλυφθεί καλά. Στρώνουμε τα κουλούρια μας σε λαμαρίνα που έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up