Υλικά:
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Γιαούρτι 1 κεσεδάκι μικρό
Ηλιέλαιο 1 ποτήρι νερού
Βούτυρο 1 κεσεδάκι σε θερμοκρασία δωματίου
Ζάχαρη 4 κουταλιές σούπας
Μαχλέπι 1 κουταλιά σούπας
Αλάτι 1 κουταλιά σούπας κοφτή
Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένη
Αυγό 1 τεμ
Σουσάμι ασπρόμαυρο προαιρετικά
Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Οδηγίες:
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μας (εκτός αυγού και σουσάμι) και ζυμώνουμε να γίνει μια ωραία εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια, τα στρώνουμε σε λαμαρίνα που έχουμε βάλει λαδόκολλα, χτυπάμε ελαφρώς το αυγό και τα αλείφουμε με ένα πινελάκι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά.