Κουλουράκια μελιού

Κουλουράκια μελιού

Υλικά:

Ελαιόλαδο 180 ml

Μέλι 130 γρ

Ζάχαρη 130 γρ

Νερό 6 κουταλιές της σούπας

Κανέλα 1 κουτάλι της σούπας κοφτό

Αλάτι 1/2 πρέζα

Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ

Φαρίνα 250 γρ

Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού 1 κουταλάκι του γλυκού

Έχετε Facebook ή Instagram; Ακολουθήστε μας λοιπόν και ενημερωθείτε για νέες συνταγές, διαγωνισμούς και πολλά άλλα!!!
Instagram

Οδηγίες:

Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο,το μέλι,τη ζάχαρη,το νερό,την κανέλα,το αλάτι,τη σόδα  μαγειρικής, τα χτυπάμε όλα μαζί  και τα δουλεύουμε  αρκετά καλά. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα αλεύρια κοσκινισμένα σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα και να μην κολλάει στα χέρια μας και τέλος προσθέτουμε το ξύσμα. Την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί και ξεκινάμε να πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια. Τα αραδιάζουμε σε ταψί που στρώσαμε λαδόκολλα σε απόσταση το ένα από το άλλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα συντηρούμε για αρκετές μέρες σε σκεύος που να σκεπάζεται.

Δείτε επίσης..

Chefoulis logo footer

Social Media

Facebook icon footer    Instagram icon footer

Καλώς ήρθατε στο chefoulis.gr

Ένα site με συνταγές μαγειρικής και όχι μόνο. Τί φαΐ να σας ετοιμάσω για αύριο; Τί μενού να κάνω για το αυριανό τραπέζι; Ερωτήματα τα οποία πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί σε χιλιάδες νοικοκυρές. Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση της κάθε συνταγής και να προσθέσετε στο μενού σας νέες γεύσεις..

     Copyright 2025 © Chefoulis.gr all rights reserved

keyboard_arrow_up