Υλικά
- Κοτόπουλο 1
- Λεμόνια 2
- Αλάτι - πιπέρι
- Γιαούρτι στραγγιστό 2 κεσεδάκια
- Νερό 2 κουταλιές σούπας
- Φρυγανιά 100 γρ τριμμένη
- Βούτυρο 1 φλυτζάνι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το πλένουμε καλά . Το χωρίζουμε σε μερίδες και το βουτάμε στον χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για 45 λεπτά να στραγγίξει. Ρίχνουμε στο γιαούρτι τις 2 κουταλιές νερό και το χτυπάμε να αφρατέψει . Παίρνουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο , τα βουτάμε στο γιαούρτι και μετά στην τριμμένη φρυγανιά και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι. Λιώνουμε πολύ καλά το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. (Αν θέλουμε το σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες , πατάτες φούρνου ή ρυζάκι.